Waarom doe je aan intermittent fasting?

08 februari 2019

Vanochtend mocht ik een lezing geven in Ulft (mien dörpke) over het boek What IF? en dus over Intermittent Fasting. Superleuk om te vertellen dat ik zelf dankzij intermittent fasting überhaupt in staat was om een van mijn dromen, een boek schrijven, waar te kunnen maken. Het kost namelijk nogal wat energie om zo’n project aan te gaan en dan is het fijn als je daar een grote voorraad van hebt.

De meeste mensen beginnen met IF (of een ander voedingspatroon) om af te vallen. Lekkerder in je vel zitten, kleding kunnen dragen die je eerder niet paste, er goed uitzien op het strand, foto’s kunnen plaatsen op social media waar je je niet voor hoeft te schamen enzovoort. Dit zijn echter allemaal extrinsieke redenen. De redenen waarvoor je het doet, hebben te maken met de buitenwereld. Je hoopt je zelfverzekerder te voelen als je x kilo afvalt. En nee, je hoeft je niet te schamen als dit voor jou ook zo is. Ook ik ben ooit om die reden begonnen met afvallen. Maar langzamerhand verschoof die reden. Dat had alles te maken met mijn vader en later mijn moeder die beiden overleden zijn als gevolg van een ongezonde leefstijl. En dit schrijf ik niet om zielig te doen, maar omdat het voor mij nu juist een enorme drijfveer is om met al die energie die ik door Intermittent Fasting krijg, iets nuttigs te doen, zoals dus een boek maken en coachen. Andere mensen te kunnen helpen naar een gezond en gelukkig leven vol positieve energie. Dit zodat zij die energie ook weer kunnen gebruiken om hún dromen na te jagen. Want dat is waarvoor we op deze aardbol zijn. Om je te ontwikkelen, je volle potentie te benutten en vooral je talenten met de wereld te delen. Wij hebben jou nodig!

Heb jij een droom? Een waarvan je denkt dat je er de puf en het doorzettingsvermogen niet voor hebt? Het hoeft echt niet iets groots te zijn, als het maar van belang is voor jou. Zo ja, kijk dan eens of Intermittent Fasting ook iets voor jou is. Je leert dan niet alleen discipline en doorzettingsvermogen te ontwikkelen, maar zult ook tijd en energie over houden om je hart te volgen en je droom (of dromEN) waar te maken. Ik kan het je van harte aanraden, want het geeft ontzettend veel voldoening.

En denk je dat het erg is als je geen droom hebt, geen ambities? Nee hoor, jij bent goed zoals je bent. Volg jouw eigen pad en doe wat goed voelt voor jou. Het enige wat ik je dan graag nog wil meegeven is dat het wel belangrijk is dat je goed voor jezelf zorgt, want dan kunnen jouw familie en vrienden hopelijk nog langer van jou genieten.

"Easystreet"

31 mei 2019

De Amerikaanse psycholoog bekend van de behoeftepiramide van Maslow deed deze uitspraak. Hij vertelde ons over het belang van het actualiseren van ons potentieel.  Letterlijk vertaald: "Wat iemand KAN zijn, MOET iemand zijn." Het klinkt niet erg lekker in het Nederlands, maar hier komt het op neer: “Wie je kunt zijn, moet je zijn.”

Nou heb ik persoonlijk een beetje een hekel aan het woord moeten. Maar in dit geval vind ik hem wel passend.

Nieuwsbrief

Mis niks meer en schrijf je in voor het nieuws over intermittent fasting.