Broodje Pulled Carrot

Verrassend lekker, vullend en echt niet moeilijk dit broodje als variant op pulled chicken.

De Ingrediënten

De Barbecuesaus

4 el tomatenpuree
2 el citroensap
1 ui, gesnipperd
4 el rode wijn azijn
150 ml water
1 el mosterd
0,5 tl zwarte peper
1 tl zout
1 tl gerookt paprikapoeder
0,25 tl cayennepeper
4 el olijfolie
2 el worcestersaus

Pulled Carrot

5 winterpenen
1 ui, groot, in dunne ringen
Olijfolie om in te bakken

Extra benodigd: Spirelli

Vulling voor de broodjes:
0,5 krop ijsbergsla
1 tomaat, groot in blokjes 
0,5 komkommer in blokjes

De Broodjes

400 gr amandelmeel
3 eieren
2 tenen knoflook, geperst
1 el Italiaanse kruiden
0,5 tl zout
0,5 tl zwarte peper
100 ml lauw water

Extra benodigd:
rond bakblik/springvorm van rond de 28 cm ⌀ en een mixer/staafmixer. Bakpapier

Pulled carrot

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de wortels door de spirelli. vier of vijf grote wortels. Heb je geen spirelli, gebruik dan een rasp. Dit verkort wel de bereidingstijd. Pak een wok of hapjespan. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en doe de wortel en ui hierin. Bestrooi het geheel met de gerookte paprikapoeder.
Dek de pan af en zet op laag vuur voor ongeveer 30 minuten. Schep het geheel iedere 10 minuten om. Maak ondertussen de barbecuesaus.

De suikervrije barbecuesaus

Meng in een steelpannetje de tomatenpuree. met het citroensap, de gesnipperde ui, rode wijnazijn, water,  mosterd, peper, zout, paprikapoeder, cayennepeper en olie. Breng het geheel aan de kook en laat het een kwartiertje zachtjes sudderen zonder deksel.
Roer er vervolgens de worcestersaus door. Breng het opnieuw aan de kook en haal het vervolgens van het vuur. Schep 6 tot 8 eetlepels van de saus door de pulled carrot en laat deze nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Wat je overhoudt van de saus is nog twee weken houdbaar in de koelkast.

De broodjes

Meng alle ingrediënten in een kom met behulp van een mixer of staafmixer. Bekleed een de bakvorm met bakpapier. Schenk het beslag hierin. Zet voor 20-25 minuten in de oven.  

Haal het brood daarna uit de springvorm en laat 10 minuten afkoelen. Snijd het brood in kwarten en snijd deze vervolgens in zodat je de broodjes kan vullen met de pulled carrot. Doe er wat gesneden ijsbergsla, komkommer en tomaatjes bij in.

EET SMAKELIJK!