SYLVIA HOLTSLAG

Sylvia Holtslag is de 100% coach en coacht je middels de holistische weg naar een fit leven, lijf en bedrijf.

Mijn missie toegelicht

Mijn persoonlijke missie is het helpen van mensen naar een gezonde en gelukkige leefstijl, waarbij burn outs en depressies kunnen worden voorkomen en waardoor mensen een bak energie krijgen met het gevoel de hele wereld aan te kunnen. De reden dat ik dit graag wil is dat mijn beide ouders, mijn moeder afgelopen jaar, allebei zijn overleden als gevolg van een ongezonde leefstijl.

En ik heb, zoals zoveel mensen geen gemakkelijke jeugd gehad, maar dit heeft me wel heel sterk gemaakt. Ook helpt me dit als coach om andere mensen beter te kunnen helpen hoe om te gaan met tegenslag, waar we in ons leven allemaal mee te maken krijgen.

Voeding heeft mijn hele leven al mijn bovenmatige interesse gehad, al sinds ik mijn vader in de keuken mocht helpen. En sinds ik over voeding leer, ben ik er meer en meer achter gekomen dat voeding, zoals Hippocrates het al zo mooi zei, het medicijn is.

Preventief in plaats van reactief, daar geloof ik in.  Voeding is een omstreden onderwerp waar iedereen wel een mening over heeft. Ik krijg vaak te horen dat men niet meer weet wat te eten, want iedereen zegt iets anders. Dat is echter geen excuus, wat mij betreft, om het dan maar op te geven en nergens op te letten. Er zijn zoveel meningen ómdat er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar de effecten van voeding en met name ons westerse dieet komt er daarbij, helaas, bekaaid van af. Sinds een cursus die ik heb gevolgd bij Physis Academy te Arnhem, pas ik intermittent fasting toe in combinatie met een koolhydraatarm voedingspatroon.

Ik had me nog nooit zo energiek gevoeld en was benieuwd hoe dit bij anderen zou zijn. Daarom heb ik vanuit mijn opleiding HBO voeding een onderzoek gedaan naar de effecten op de CrossFit atleet bij CrossFit Zwolle en die waren, zonder te overdrijven, verbluffend. Sindsdien begeleid ik hier mensen mee. Het is zó gaaf om te zien dat bijna alle anderen hier ook van profiteren. En als je de juiste voeding, voldoende beweging en slaap combineert en in je dagelijks leven ook ademhalingsoefeningen toepast, heb je een hele mooie basis om van daaruit te doen waar jij gelukkig van wordt.

De beste versie van jezelf worden. Dat is ook waar ik iedere dag naar streef, maar niet op een pusherige perfectionistische manier. Ik mag ook graag af en toe genieten van een goed glas wijn met vrienden of een heerlijk dessert of stukje taart dat goed is klaar gemaakt. Maar alles in balans, want ik heb mijn energie hard nodig. Dit systeem werkt heel goed voor mij en ook voor al die mensen die ik tot nu toe heb mogen begeleiden. In combinatie met een positieve mindset kun je zo de hele wereld aan. Toen ik zelf mijn fysieke deel op de rit had, wilde ik meer. In een leven dat betekenis heeft, doordat ik anderen help gehoor te geven aan dat wat zij het allerliefste willen. Dat gaat nog veel verder dan alleen het fysieke deel en dat idee heb ik verder uitgewerkt in mijn programma Fitte leiders-Vette business.

Sylvia Holtslag, de 100% coach

  • Ze heeft 14 jaar ervaring als docent, mentor en coach.

  • Ze heeft al eerder een succesvol eigen bedrijf geleid en verkocht. Ze heeft meer dan 12 jaar ervaring als ondernemer.

  • Sylvia gelooft dat iedereen een ongekend potentieel in zich heeft en zij wil graag helpen dit te ontdekken en te verwerkelijken.

  • Met passie, aanstekelijk enthousiasme, humor, betrokkenheid  vanuit liefde coachen.

  • Zich niet laten weerhouden door persoonlijke tegenslag, maar dit gebruiken als extra motivatie om het allerbeste van het leven te maken. 

  • Continue investering in haar eigen persoonlijke ontwikkeling, middels coaching en opleiding, maakt dat zij steeds het beste van haarzelf in haar coaching kan geven en daarbij de nieuwste wetenschappelijk beproefde methodes, maar ook oude wijsheid gebruikt. 

Opleidingen

Optimize Coach opleiding Brian Johnson, februari-december 2019
1 op 1 Business/Leiderschap Coaching van Debbie Bernasco december 2018 tot op heden
HBO Bachelor Voeding en Communicatie -Aeres Hogeschool, Wageningen, 2016-2018
De 6 domeinen van vitaliteit-Physis Academy, Arnhem 2017
CrossFit Level 1 en 2 trainer 2012 en 2017
Training Accreditatie Jung Type Indicator (JTI) - Lefconsult BV, Lochem,  januari 2015
Diverse kwaliteitstrainingen intern, SVO vakopleiding Food, Houten
Cursus Sport en Voeding - Start2Move, Zwolle, mei-juni 2016
Opleiding vertrouwenspersoon - Van Oss & Partners, ’s-Hertogenbosch, maart 2015
Alba Academie geaccrediteerde opleiding tot Coach practitioner 2013-2014
HBO Toegepaste psychologie - NCOI-opleidingen te Hilversum 2012-2013
Onderwijsbevoegdheid BVE-Fontys Eindhoven 2011-2012
HBO Leergang Personeelsmanagement – ISBW, Zaltbommel, 2002